QAtool Privacy beleid v1.0

Privacy Policy QAtool B.V.

Wij respecteren de privacy van bezoekers van onze Websites en in het bijzonder de rechten van bezoekers met betrekking tot de geautomatiseerde verwerking van persoonsgegevens. Vanwege volledige transparantie hebben wij een beleid geformuleerd en geïmplementeerd dat in overeenstemming is met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Dit beleid houdt onder meer in dat wij persoonlijke informatie die ons verschaft wordt, vertrouwelijk behandelen. Voor meer informatie over de bescherming van persoonsgegevens, kunt u terecht op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens.

De verantwoordelijke voor verwerking van persoonsgegevens

Uw gegevens worden verwerkt door:

QAtool B.V.

Postbus 203

3900 AE Veenendaal, Nederland

 

Kamer van Koophandel 853112150

Vestigingsnummer 000027945332

 

“Websites” heeft betrekking op een van de volgende websites:

  • www.qatool.nl
  • www.qatool.com

 

Persoonsgegevens

“Persoonsgegevens”: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. Dit betekent dat informatie ofwel direct over iemand gaat, ofwel naar deze persoon te herleiden is. Dat het om een natuurlijke persoon moet gaan, houdt in dat gegevens van overleden personen of van organisaties geen persoonsgegevens zijn.

Juridische informatie:

Hosting provider

TRANSIP BV

Schipholweg 9B

2316 XB Leiden, Nederland

 

Domeinnaam: www.qatool.nl

U heeft recht op toegang, wijziging, correctie van uw persoonsgegevens. Neem hiervoor contact op met QAtool BV of via info@qatool.nl

 

Verzamelde informatie, doel, gebruik en verwerking van persoonsgegevens

QAtool verzamelt gegevens voor de uitvoering van haar diensten.

 

Persoonsgegevens worden verzameld wanneer u:

  • een account aanmaakt op een van de Websites
  • op een van de Websites vraagt om informatie
  • een bestelling plaatst op een van de Websites of via een ander medium van QAtool
  • navigeert naar een van de Websites of producten raadpleegt
  • een vragenlijst invult
  • deelneemt aan een activiteit op een van de Websites
  • contact opneemt met de klantenservice van QAtool
  • een direct zichtbare tekst op een van de Websites plaatst.

 

Onderstaande persoonsgegevens worden door QAtool verwerkt:

 

Beantwoorden van vragenlijsten

  • Gebruikersnaam (= e-mailadres)
  • Voornaam, tussenvoegsel en achternaam (niet verplicht)
  • Wachtwoord (indien men een account aanmaakt)
  • IP-adres

Beheer en controle van abonnementen en bestellingen

  • Voornaam, tussenvoegsel en achternaam
  • Adres
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres
  • Bedrijfstak
  • Bedrijfsomvang
  • Interne bewerkingscode cliënten t.b.v. identificatie procedures
  • IP-adres
  • Gegevens met betrekking tot transacties: transactienummer, omschrijving, inschrijving, de gekochte goederen of diensten

Beheer van contactformulieren

  • Voor- en achternaam
  • Contactpersoon
  • E-mailadres
  • Telefoonnummer

Beheer van nieuwsbrieven en abonnementen

  • Informatie over producten, diensten en aanbiedingen
  • Voornaam, tussenvoegsel en achternaam
  • Adres
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres
  • Bedrijfstak
  • Bedrijfsomvang
  • interne bewerkingscode cliënten identificatie procedures
  • IP-adres
  • transactiegegevens: transactienummer, de details van de aankoop, inschrijving, de goederen of diensten gekocht

 

Hosting gegevens

Alle verzamelde en verwerkte data wordt door ons gehost in de Europese Unie. Echter, als een onderaannemer van ons buiten de Europese Unie is gevestigd, nemen we als verantwoordelijke voor de verwerking van persoonsgegevens alle nodige maatregelen om de beveiliging van de gegevens van onze klanten te garanderen.

 

Als  u de bestemming van  u gegevens wilt achterhalen, neem dan contact met ons op via e-mail: info@qatool.nl

 

Gegevens

Gegevens worden beheerd door QAtool B.V.

 

Bestemming van de verzamelde gegevens

De verzamelde gegevens kunnen binnen alle dochterondernemingen van ons worden overgedragen. Deze kunnen ook worden doorgegeven aan derden als dat essentieel is voor de uitvoering van de overeenkomst tussen ons en onze abonnementhouders (bijvoorbeeld levering van producten per post en/of het voeren van de administratie).

 

Bewaartermijn

De gegevens worden opgeslagen en gebruikt voor geanonimiseerde benchmarking doeleinden. Ze zijn dan niet herleidbaar naar de gebruiker die de gegevens heeft verstrekt. Ze blijven beschikbaar voor het project en de gebruikers zolang de gebruiker zijn account behoudt.

 

Inzage, correctie en recht van verzet

U heeft recht op toegang, wijziging, correctie van  u persoonsgegevens (artikel 33 en 34 Wbp). Neem hiervoor contact op met QAtool via info@qatool.nl.

 

Daarnaast heeft u de mogelijkheid om te bepalen wat er met uw persoonsgegevens gebeurt na uw overlijden. Voor meer informatie over het onderwerp, kunt u de website van de Autoriteit Persoonsgegevens raadplegen. Tot slot heeft u het recht om uw persoonsgegevens over te dragen. Dit recht is van toepassing op dezelfde manier als het recht op toegang en rectificatie.

 

Wachtwoord

Elke gebruikersnaam en elk wachtwoord is uniek en staat exclusief ter beschikking aan de persoon die ze creëert. Om beveiliging van de gegevens te garanderen is het belangrijk om de volgende elementaire voorzorgsmaatregelen te nemen:

  • we bevelen aan dat uw wachtwoord meer dan 12 tekens bevat en ten minste gebruik maakt van 1 of meer hoofdletters, cijfers, leestekens en/of speciale karakters
  • het wachtwoord mag niet worden gekoppeld aan een deel van uw leven
  • elk account moet een eigen wachtwoord hebben

 

Cookies

Een cookie is een klein tekstbestand dat bij bezoek aan onze website geplaatst wordt op de harde schijf van uw computer. Een cookie bevat gegevens zodat u bij elk bezoek aan onze Websites als bezoeker kunt worden herkend. Het is dan mogelijk om onze Websites speciaal voor u in te stellen en het inloggen te vergemakkelijken. Wanneer  u onze Websites bezoekt, verschijnt er een banner waarmee we  u informeren over het gebruik van cookies. Bij verder gebruik van onze Websites accepteert u het gebruik ervan. Uw toestemming is geldig tot op het moment dat u dit wijzigt.

 

Welke cookies gebruiken wij?

Wij maken gebruik van cookies voor webanalyse-service (zoals Google Analytics) maar geen advertentiecookies. Via analytische cookies krijgen we inzage in het bezoek aan onze Website op basis van informatie over bezoekersaantallen, populaire pagina’s en onderwerpen. Op deze wijze kunnen we de communicatie en informatievoorziening beter afstemmen op de behoeften van bezoekers van onze Websites. We kunnen niet zien wie onze Websites bezoekt of vanaf welke pc het bezoek plaatsvindt. Daarnaast worden er functionele cookies zoals sessie- en login cookies geplaatst voor het bijhouden van sessie- en inloginformatie.

 

Advertentiecookies zijn bedoeld voor het tonen van relevante advertenties. QAtool gebruikt uw gegevens hier niet voor.

 

Cookies van sociale netwerken, zoals LinkedIn, Facebook en Twitter zijn uitsluitend van toepassing indien  u gebruik maakt van de betreffende service en maken het mogelijk berichten te linken of te tweeten. We bewaren deze gegevens gedurende 1 jaar.

 

Gebruik QAtool cookies:

QAtool gebruikt enkel functionele cookies.

 

Meer informatie over het gebruik van cookies

Voor meer informatie over het gebruik, het beheer en de verwijdering van cookies voor elke browser kun  u terecht op de website van de Consumentenbond.

 

Aanpassen privacy statement

Wij behouden ons het recht voor deze privacy policy aan te passen. Wijzigingen zullen op onze Website worden gepubliceerd.